Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Οι λύσεις για μια πετυχημένη ζωή

Έχει περάσει αρκετός καιρός που δεν έγραψα, με παρέσυραν και έμενα οι παραλίες. Επιστροφή λοιπόν στη πόλη του Gaudi, της Παέγιας και του Αλι όλι με νέες προσδοκίες για μια νέα χρονιά. Ή μήπως ίδιες προσδοκίες για μια ίδια χρονιά. Θα δείξει. Όπως και να έχει και επειδή ο Δεκέμβρης θα έρθει πιο γρήγορα απ' ότι περιμένω, αποφάσισα να ξεκινήσω να φτιάξω το πορτφόλιό μου. Δηλαδή τη συλλογή της αρχιτεκτονικής δουλειάς μου την οποία μπορώ έπειτα να στείλω σε αρχιτεκτονικά γραφεία ως υποψήφιος υπάλληλος. Καλά ως εδώ. Αποφάσισα λοιπόν να το κάνω λίγο πιο ξεχωριστό και να χρησιμοποιήσω το flash όχι της κάμερας αλλά της Adobe που φημολογείται πως είναι ένα εύχρηστο πρόγραμμα που στα χέρια του κατάλληλου ανθρώπου μπορεί να δημιουργήσει θαύματα. Μιας και δεν ήμουν ο κατάλληλος αυτός άνθρωπος αποφάσισα να γίνω και γι' αυτό ζήτησα τη συμβουλή ενός φίλου που ως Βέλγος σίγουρα θα ήξερε κάτι παραπάνω από μένα για το θέμα αυτό, όπως και για τις σοκολάτες βεβαίως βεβαίως. Μου είπε λοιπόν να κοιτάξω στο Youtube. Κοίταξα και εγώ, μα μιας και βαριόμουν να ψαχουλεύω ανάμεσα στα εκατομμύρια βίντεο που θα μπορούσαν να προκύψουν από μια τέτοια αναζήτηση, αποφάσισα πρώτα να ρισκάρω και να παίξω επιθετικά. Έγραψα λοιπόν στο Youtube ακριβώς αυτό που έψαχνα, δηλαδή "Ηow to make a portfolio for your work using flash" και μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου είχα την απάντηση μπροστά μου. Ένα πολύωρο -σπασμένο σε χιλιάδες κομμάτια- βίντεο απ' το www.lynda.com για το πως να φτιάξει κάποιος ακριβώς αυτό που ζητούσα. Θα μπορούσε ο τίτλος του εν λόγω βίντεο να έχει και το όνομά μου στο τέλος.

(Να κάνω μια παρένθεση λοιπόν και να δώσω το λινκ για αυτό το πολύ καλό βιντεάκι, σε περίπτωση που υπάρχει και κάποιος άλλος Μιχάλης εκεί έξω : http://www.lynda.com/home/displaycourse.aspx?lpk2=59956 )

Επ' ευκαιρίας λοιπόν αποφάσισα να παίξω ακόμη λίγο με την τύχη μου.  Ξεκίνησα απ' το : Πως να δένω τα κορδόνια μου και το πήγα όσο πιο πολύ μπορούσα....

Enjoy...

Πως να δένεις τα κορδόνια σου :

Πως να πλένεις τα δόντια σου :

Σύντομα διαπίστωσα πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξέρεις τίποτα, καθώς μπορείς να μάθεις όσα χρειάζεσαι για τη ζωή με μόνο μια απλή σύνδεση στο ίντερνετ.

Πως να ξύσεις το κεφάλι σου :

Πως να φιλήσεις :

Πως να βρεις κοπέλα στο γυμνάσιο :

Πως να αποκτήσεις τέλειους κοιλιακούς σε 3 λεπτά : 

Πως να βρεις την δουλειά που σου ταιριάζει :

Πως να δέσεις την γραββάτα που θα χρειαστείς για την δουλειά που σου ταιριάζει :

Πως να βρεις την γυναίκα τον ονείρων σου :

Πως να Πεθάνεις... :

-EDIT-

Μετά την πολύ σωστή παρέμβαση του γνωστού συγγραφέα και εκδότη Γιάννη Πλιώτα, έχουμε να προστέσουμε μερικά ακόμη απαραίτητα βίντεο τα οποία θα σας βοηθήσουν να μεταδώσετε τη γνώση ολοκληρώνοντας έτσι το κύκλο της -ψηφιακής- ζωής.

Πως να φτιάξετε ένα βίντεο :

Πως να φτιάξετε ένα "Πως να φτιάξετε ένα βίντεο" βίντεο :

και τέλος το Πως να φτιάξετε ένα "Πως να φτιάξετε ένα "Πως να φτιάξετε ένα βίντεο" βίντεο " βίντεο" :

Γιάννη είμαι σίγουρος ότι έψαξες και για το τέταρτο της σειράς αλλά δεν υπάρχει κάποιος καμμένος αρκετά που να το έχει βγάλει. Χμ....

8 σχόλια:

  1. Μάικ, κάνω το επόμενο βήμα.

    Προτείνω να κάνεις edit την ανάρτηση και να προσθέσεις τα εξής για όσους ίσως ενδιαφέρονται:

    How to Make a Video: http://www.youtube.com/watch?v=3zFePU1uvtc
    How To Make a How to Video: http://www.youtube.com/watch?v=AbpozEQNPGc
    τέλος κάποιος που τους κερδίζει όλους! How to make a "How to make a "How To" Video": http://www.youtube.com/watch?v=YAG_GBgPeMk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. hahahahah!!! μαθήματα ζωής, όχι αστεία! μούφα το how to find your dream girl όμως, και ο τύπος από το how-to-kiss τελείως εκνευριστικός, δε τον άντεξα. βλέπω πέρασες εποικοδομητικά τη μέρα σου! ;p το portfolio βγήκε καλό? :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α, επίσης one small piece of advice. Να κάνεις edit τα links όλων των posts σου, και να τα γράφεις με αγγλικούς χαρακτήρες, γιατί όταν είναι με ελληνικούς δεν ανοίγουν τα url μετά από κάποιο καιρό :]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Γιάννης : Ευχαριστώ πολύ για τα Λινκς είναι τέλεια πραγματικά, και το σκεφτόμουν να έβαζα ένα How to video. Αλλά ένα how to how to how to όχι!

    @ULTRA-ANONYMOUS-GIRL(OR BOY U DONT KNOW) : ultra-anonymous-girl(or boy u dont know)!!! Έχουμε καιρό να τα πούμε! Μου έλειψεες !! χααχαχχαχαα, ευχαριστώ για τα σχόλια το πορτφόλιο θέλει μέρες δεν είναι και τόσο παιχνιδάκι το φλας αλλά αξίζει. Αυτό για τα λίνκς ομολογουμένως δεν το κατάλαβα! Τι να γράψω στα αγγλικά που γράφω στα ελληνικά; Έχεις κανα παράδειγμα σε αυτό το ποστ; :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. hahahhahahhaah!! Ωραίος ο κύριος Πλιώτας!!
    Όντως έχουμε καιρό.. τι κάνεις, πώς είσαι.. πώς νιώθεις που τελείωσες!?
    Εννοώ το url που λέει "καλό σεπτέμβρη" κλπ.. καλύτερα κάνε edit στα post σου και βάλτα με αγγλικούς χαρακτήρες! ;p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Α, και τώρα που το ξαναείδα.. σβήσε το real name μου ρεε! Εμ τι σόι ανώνυμο blog είμασθε...;PPP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι κομπλεξική ρε? Το kaede δε σου'κανε? Δεν υπάρχει λόγος, ξες ότι πουθενά δεν γράφω το όνομά μου ^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή