Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012

ΜΟΝΟ εξώφυλλα

Το ΜΟΝΟ είναι ένα από τα τελευταία προπύργια της ελληνικής δημοσιογραφίας, μια κολεκτίβα με φρέσκο υλικό και σκέψεις πάνω στην πολιτική, την οικονομία και τον πολιτισμό.  Δηλαδή πάνω στα πάντα εκτός απ' τους Σεξ Πίστολς.
Αξίζει αν δεν το έχετε εξερευνήσει ακόμα να το αναζητήσετε στο κοντινό σας περίπτερο.  Αν ο μοχθηρός περιπτεράς σας πει: Ποιο; τότε ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξετε περιπτερά.
Το ΜΟΝΟ κυκλοφορεί επί δεκαπενθημέρου βάσεως και βρίσκεται ήδη στο 9ο τεύχος το οποίο και μόλις κυκλοφόρησε (σήμερα).
Εκεί που ήθελα όμως να σταθώ είναι στα εξώφυλλά του, που για μένα είναι μια κατηγορία μόνα τους, απίστευτες καλλιτεχνικές συνθέσεις που θα πλήρωνα για να δω σε μια γκαλερί. Μπορώ να φανταστώ στο μακρινό μέλλον πλούσιοι Ρώσσοι επιχειρηματίες να αγοράζουν τα συλλεκτικά τεύχη με τα εξώφυλλα, σε δημοπρασίες, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ το κάθε ένα. Ο Κύριος Καρπούζης θα σας παρουσιάσει την δική του προσωπική συλλογή με τα εννιά εξώφυλλα του ΜΟΝΟ. Όχι μόνο εννιά εξώφυλλα, εννιά εξώφυλλα ΜΟΝΟ. Καταλάβατε;


 ΜΟΝΟ #1 - Ο εξυγχρονισμός ως πρελούδιο της χρεοκοπίας
ΜΟΝΟ #2 - ΜΜΕ Η ακτινογραφία μιας φούσκας

ΜΟΝΟ #3- Ξαναζεσταίνοντας την πολιτική σούπα


ΜΟΝΟ #4 - Πολιτική πόλωση ή κοινωνικός διχασμός;

ΜΟΝΟ #5 - Οι μνηστήρες της εκλογικής οργής

ΜΟΝΟ #6 - Αυτόχειρες, serial killers και δημοκρατία


ΜΟΝΟ #7 - Τρικυμία... εν κάλπη

ΜΟΝΟ #8 - Μετά το εκλογικό Big Bang

ΜΟΝΟ #9 - Θα μας πάρουν τα σπίτια! (κυκλοφορεί σήμερα!)


Έχοντας την τιμή να έχω γνωρίσει κάποια από τα άτομα που κινούν τα νήματα πίσω από το ΜΟΝΟ, μπορώ με σιγουριά να πω πως είναι μια προσπάθεια με μεράκι και αυτό στην εποχή μας είναι κάτι ανέλπιστο. Η προσωπική δουλειά και προσπάθεια που έχουν καταβάλει είναι αξιέπαινη, σε μια εποχή που κανείς δεν βάζει το χέρι στη τσέπη για τίποτα παρά μόνο για τσιγάρα, καφέ και αλκοόλ. Είναι κάτι τέτοιες προσπάθειες που μου υπενθυμίζουν πως είναι να είσαι αυθεντικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου