Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012

Τσίπρας = δραχμή (?) = 2α παρουσία (!)

Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος που συνοψίζει όλα σχεδόν τα ΜΜΕ και την προπαγάνδα που κινούν καθημερινά στις οθόνες της τηλεόρασης. Τώρα θα μου πείτε η τηλεόραση δεν έκανε ποτέ κανέναν εξυπνότερο, όχι, αλλά όταν το 75% των ψηφοφόρων βλέπουν καθημερινά το χαζοκούτι από τούρκικο σε τούρκικο, ε... βγάλε άκρη.
Παρακολουθώ καθημερινά δελτία ειδήσεων παράλληλα όσο δουλεύω χωρίς να προσέχω. Απλά έχω τον ήχο δυνατά να ακούω. Ίσως επειδή έχω την προσοχή μου αλλού, το αυτί μου πιάνει χαρακτηριστικά τους ξέφρενους χαρακτηρισμούς με τους οποίους διαλέγουν να χαρακτηρίσουν τις κινήσεις του Σύριζα έναντι των άλλων κομμάτων. Για παράδειγμα σήμερα το Μέγκα ούτε που αναφέρθηκε στην διακαναλιακή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα ενώ έδωσε περισσότερο χρόνο στο πολιτικό του ρεπορτάζ στον Καρατζαφέρη (ποσοστό εκλογών 6 Μάη < 3% ) παρά στον αρχηγό του δεύτερου δυνατότερου κόμματος εν Ελλάδι. 
Τώρα, δεν θέλω να βγάλω συμπεράσματα, γιατί δεν χρειάζεται, βγαίνουν μόνα τους. Η ομιλία του Τσίπρα στη Χίο που σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν γιγάντια, πέρασε σε τέσσερα βουβά δευτερόλεπτα τηλεοπτικού χρόνου ενώ οι στα καπάκια δηλώσεις Βενιζέλου και Σαμαρά προειδοποιούσαν το γνωστό καραμελάκι Σύριζα ίσον χρεωκοπία και όλο αυτό δεν μπορεί παρά να με κάνει να τους κοιτώ δύσπιστα με συνοφρυωμένα φρύδια.
Πάντως όπως είπε και ο Γιάννης -δεν τον ξέρετε- κακό στους εαυτούς τους κάνουν, με όλη αυτή την εναντίωση ο λαός τάζεται όλο και περισσότερο υπέρ του Σύριζα. Είναι σαν εκείνο τον αστικό μύθο με τον Καποδίστρια και τις πατάτες.

Δεν είμαι βαμμένος αριστερός, ούτε Τσίπρας μια ζωή, αλλά πάντα μου άρεσε να υπάρχει μια ισότητα στους αγώνες και εδώ διαπιστώνω πως ο Σύριζα έχει τεθεί υπό επιλεκτικά κριτικό μάτι, χωρίς να έχει κάνει κάτι -ως τώρα- που να το αξίζει.

Υ.Γ: Respect στην Έλλη Στάη που κόλλησε το Βενιζέλο στη γωνία απόψε. Ο μικρός και άπορος Μπένι πλέον θα πρέπει να εξετάζει το ενδεχόμενο του να κονταροχτυπηθεί με Κουβέλλη, Καμμένο, ΚΚΕ και τα άλλα κόμματα του 6-9 %.

Καλημέρα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου