Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Αμφιβολίες - Doubts

Όταν έχω αμφιβολίες,

Δύο είναι η λύσεις. Το να σκεφτώ και το να μην σκεφτώ. Ό,τι αμφιβολίες και να είναι αυτές. Για την δουλειά μου, για το μέλλον μου, για τις φιλίες μου, για τη πορεία μου, για τον έρωτα, για την σχέση μου, για τον Θεό και τα αστέρια, όλα τα ίδια είναι. Όταν έχω αμφιβολίες εγώ συνήθως σκέφτομαι. Σκέφτομαι αρχικά γιατί τις έχω. Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά λένε. Το θέμα είναι ότι μερικές φορές υπάρχει φωτιά χωρίς να υπάρχει ο καπνός. Εκεί είναι που έρχονται και οι αμφιβολίες. Σαν άνθρωπος έχω την τάση να αμφιβάλω την κάθε μου απόφαση, σε σημείο που έχει αρχίσει να καταντά αποπνικτικό. Έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο θα μου πείτε. Έλα όμως που δεν έχω. Ωριμάζοντας βρήκα το τρόπο να σκέφτομαι παράλληλα. Κακό πράγμα. Δεν έχω στιγμή ησυχίας. Ακόμη και στον ύπνο μου. Άλλοι βλέπουν όνειρα με εξωγήινους, διαστημόπλοια, πειρατές, ναζί και ζόμπι, εγώ βλέπω τα ίδια που σκέφτομαι. και τώρα με τη ζέστη οι ανάσες μου είναι πολύτιμες. Γι' αυτό αποφάσισα να ακολουθήσω την δεύτερη οδό. Να μην σκέφτομαι. Ποιός είπε ότι όταν σκέφτεσαι κάτι πολύ, καταφέρνεις κάτι; Ποιός είπε πως αν δίνεις τροφή στις αμφιβολίες σου κερδίζεις κάτι. Θα πάψω να σκέφτομαι λοιπόν, καθώς δεν έχω πια ελεύθερα συρτάρια στο κεφάλι. Κάθε βήμα αργά αργά και αν οι αμφιβολίες έρθουν να μουν πουν "στα λεγα εγώ" θα τους απαντήσω, "και που τα έλεγες τι κατάφερες;"  Έχω καταλάβει πως δεν είμαι και ο εξυπνότερος άνθρωπος στον κόσμο, οπότε μπορώ να απελευθερωθώ απ' το κόμπλεξ του αλάνθαστου και να συνεχίσω την πορεία μου, μέρα με τη μέρα και ώρα με την ώρα. Κάθε τι που έρχεται να μου προκαλέσει αμφιβολίες θα παίρνει νουμεράκι και θα κάθεται στην ουρά.

Μόλις μπήκε στο μπαρ ένας τύπος με έναν άσπρο παπαγάλο στον ώμο. Αυτός ο κόσμος συνεχίζει να με εκπλήσει.

9 σχόλια:

  1. Δεν έχει σημασία πόσο δυνατά θα χτυπήσεις. Σημασία έχει πόσο δυνατά μπορούν να σε χτυπήσουν και να συνεχίσεις να προχωράς.
    Επίσης: τα όνειρα με νίντζα, πειρατές, ναζί και Ναίτες είναι επιβεβλημένα. Προσπάθησε περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλή απόφαση my friend! Τι κερδίζουμε με το να σκεφτόμαστε χίλιες δυο μαλακίες? Τον ύπνο μας μόνο χάνουμε.. Μου θυμίζει το ΜΑΟ post μου όλο αυτό. Ας αδειάσουμε τα μυαλά μας..! heheh!
    Επίσης: σε πειρατικά μπαρ συχνάζεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Minaaaaaaaaaaa!!! mou xei leipsei h fatsoula sou!!! :) pote tha me filoksenhseis thess/nikh?? :) epishs stamata na spamareis ta post sou! :P

    Pliwtas, to prwto mou akougetai san quote pou monos enas fhmismenos boxer tha mporouse na dwsei, enas pou h zwh ton exei xtyphsei alyphta. ta oneira upagontai sto NPN theory?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. spam spam spam!!! ;ppp pote gyrizeis ellada parepiptontws?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΑΙ ΑΘΗΝΑ ΕΙΜΑΙ!!!!!!!! χαχαχαχαχαχααχχαχαααχ.. !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μου φαίνεται η ζέστη δεν έχει επιρρεάσει μόνο την απόδοση του υπολογιστή μου... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή