Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου...

...θα πέσει να σε πλακώσει. Έτσι λένε, οπότε και εγώ μπαίνω στη διαδικασία να σας προτείνω ένα προσωπικό μου δημιούργημα για να το αποκτήσετε ή χαρίσετε στις γιορτές. Το "1.000.000 στιγμές" το, πρώτο μου μυθιστόρημα κυκλοφορεί εδώ και μια βδομάδα περίπου στα βιβλιοπωλεία από τις Βορειοδυτικές εκδόσεις. Για τις εκδόσεις είχα γράψει και ένα αφιέρωμα πριν περίπου ένα μήνα το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ, σας το προτείνω για να ενημερωθείτε γι' αυτόν τον έξοχο εκδοτικό οίκο που ξεκινάει, με έδρα τα Γιάννενα, για να φέρει ένα νέο αέρα στα λογοτεχνικά δρώμενα της χώρας.

Το βιβλίο μου, είναι 276 σελίδες και μέσα εκεί βρίσκονται πολλές στιγμές, στιγμές από τη ζωή έξι φίλων, του Πέτρου, του Ανέστη που αργότερα μετονομάστηκε Αλέξανδρος, του Τόλη ή Τρολ και των 3Φ δηλαδή της Φαίης, της Φένιας και της Φανής. Αυτοί οι έξι φίλοι, ζουν ένα χρόνο στο πανεπιστήμιο, συναντούν πολλούς ενδιαφέροντες χαρακτήρες, χαμογελούν, ονειρεύονται, παλεύουν με τις υποχρεώσεις, τις σχέσεις, την λεπτή γραμμή του έρωτα και του μίσους, οδηγούν και οδηγούνται σε αναλύσεις, σε σκέψεις σε εμπειρίες, που συνοψίζουν ένα μικρό αλλά καθοριστικό κομμάτι της ζωής τους, τα φοιτητικά χρόνια. Μέσα σε αυτό το βιβλίο, ευελπιστώ, θα βρείτε ένα μικρό κομμάτι απ' τον εαυτό σας, θα συμπάσχετε με τους χαρακτήρες, θα αναλογιστείτε αυτά που σκέφτονται και πράττουν και θα βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα πάνω στα θέματα που αφορούν τη δική τους ζωή και κατ' επέκταση τη ζωή όλων μας.

Είναι ένα ευχάριστο μυθιστόρημα το οποίο όπως ένας φίλος είπε " Δεν είναι για να διαβαστεί πολλές φορές, μα για να σε συντροφέψει για πολύ καιρό κάθε στιγμή που έχεις την ανάγκη να ανατρέξεις σε αυτό."

Που μπορείτε να το προμηθευτείτε.

Μπορείτε να το αγοράσετε από τα βιβλιοπωλεία Πρωτοπορία σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη.

Μπορείτε να το αγοράσετε στα Γιάννενα στα βιβλιοπωλεία Ελευθερουδάκης.

Μπορείτε να το αγοράσετε στη Λάρισα, Καρδίτσα και Βόλο στα βιβλιοπωλεία Παιδεία

Σε όποια άλλη περίπτωση μπορείτε να το παραγγείλετε από το ίντερνετ μέσω του website της πρωτοπορίας που βρίσκεται εδώ.

Μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από το website του εκδοτικού οίκου σε μορφή PDF & EPUB ή να το διαβάσετε  online. Σας προτρέπω να ακολουθήσετε αυτό το δρόμο, αν δεν είστε σίγουροι αν θα πάτε στο βιβλιοπωλείο. Προτιμώ να διαβαστεί το βιβλίο πιο πολύ απ' το να αγοραστεί. Παρ' όλα αυτά, αν το κατεβάσετε, το διαβάσετε και σας αρέσει, θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν το προτείνατε ή το κάνατε δώρο σε κάποιο φίλο/φίλη και το αγοράζατε από ένα βιβλιοπωλείο, ώστε να φανεί και η εκτίμηση του κοινού στα σαρκοβόρα κοράκια της λογοτεχνικής διανομής.

Ανέφερα στην αρχή πως το βιβλίο είναι προσωπικό μου δημιούργημα. Όμως επειδή κανένα δημιούργημα δεν είναι εντελώς προσωπικό και επειδή εκτός από το σπίτι σου είναι καλό να παινεύεις και τους μάστορες, θα ήθελα να δείξω την αμέριστη ευγνωμοσύνη μου στον Γιάννη Πλιώτα για την βοήθεια και εμπιστοσύνη που έδειξε σε μένα και στο βιβλίο καθώς και τις Εμμανουέλα Καραγιαννάκη και Ελένη Λαμπροπούλου για τις πανέμορφες δουλειές του εξωφύλλου και οπισθόφυλλου.

Αυτά προς το παρόν, να σας ευχηθώ καλές γιορτές και με μέτρο η γαλοπούλα και τα μελομακάρονα!

5 σχόλια:

  1. Όσοι το έχουν διαβάσει μέχρι στιγμής και μου λένε τη γνώμη τους, πάντα αναφέρουν ότι οι στιγμές μέσα στο βιβλίο είναι και δικές τους στιγμές, συναισθήματα και καταστάσεις που έχουν ζήσει.
    Ευχαριστώ κι εγώ Μιχάλη για το ότι εμπιστεύτηκες ένα τόσο καλό βιβλίο στις βορειοδυτικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιχαλάκηηηηηη! (:P) Ελπίζω να μη πειράζει, αλλά εγώ που είμαι άφραγκη το κατέβασα σε pdf, και να είσαι σίγουρος ότι θα το διαβάσω! (μη πάνε τζάμπα και τόσα χρόνια βιβλιοφαγίας ;p)
    Μπράβο για την προσπάθεια -προκαταβολικά- και καλή αρχή!! :)
    *Παρομοίως και για τον κ. Πλιώτα και τις καινούργιες του εκδόσεις, heh!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιάννη αυτό με χαροποιεί ιδιαιτέρως! Μίνα, προφανώς δεν πειράζει! Γι' αυτό άλλωστε υπάρχει online! Θα χαρώ πολύ να το διαβάσεις, γιατί ξέρεις πως εκτιμώ τη γνώμη σου! (συμφωνώ και για του μουρακάμι αυτό που είχα στη Βαρκελώνη, αλλά να διαβάσεις Νορβηγικό δάσος πριν τον ξεγράψεις! )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πωωω το είχα ξεχάσει τελείως εκείνο το βιβλίο! αυτό με τις ανεξάρτητες άκυρες ιστορίες ε? :P έχω ακουστά για το νορβηγικό δάσος πάντως.. θα το διαβάσω κάποια στιγμή. και θα σου πω και τη γνώμη μου μόλις διαβάσω το δικό σου! heheh :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πολύ καλό το βιβλίο πραγματικά το απόλαυσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή