Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Skelewags! How a simple idea can become a trend

Σήμερα θα σας παρουσιάσω τα skelewags. Μια σειρά φιγούρων από σκελετούς που κοσμούν πολλά "τυχαία" σημεία μέσα στο αστικό περιβάλλον, με τρόπο χιουμορίστικο, αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της τοποθεσίας τους. Σκίτσα ζωγραφισμένα με φαντασία, θυμίζουν τους χαρακτήρες παλιών παιχνιδιών adventure όπως το Monkey island ή το Grim Fandango, με φιγούρες που έχουν, όπως γράφει ο ίδιος ο δημιουργός τους, μια διεστραμμένη αίσθηση χιούμορ.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που με τράβηξε περισσότερο είναι πως ο Richard Vermaak εκμεταλλεύεται τις αστικές παρομοιώσεις που προκαλούν στο μάτι τα στοιχεία στα οποία πάνω εφαρμόζει τη τέχνη του, δημιουργώντας έτσι τα σκηνικά του τα οποία θυμίζουν δάση, πλοία, καταπακτές, παράθυρα, γκρεμοί, δίνες κτλ.




Πέρα από την αστική τέχνη ο Richard προτείνει τα σχέδιά του και σε μπλουζάκια, που αν και δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, είμαι σίγουρος πως θα το κάνει σύντομα, καθώς είναι καταπληκτικά. Του εύχομαι καλή επιτυχία και καλή συνέχεια.


Το website του καλλιτέχνη μπορείτε να το βρείτε εδώ

4 σχόλια:

  1. Μα πόσο χαριτωμένοι μπορούν να γίνουν οι σκελετοί τελικά!
    Πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι απίστευτο; Πραγματικά και εγώ αυτό είπα, "πόσο χαριτωμένοι είναι!" Αν έχεις καλές ιδέες..... :) Ευχαριστώ για το like!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. indeed! Που ζωγράφισε ο φίλος Richard "...at the best of his ability..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή