Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Έπιπλα δρόμου

Αυτός ήταν ο τίτλος του έργου του Oliver show, που μας αποδεικνύει πως: "Αν τους αφήσεις να κάτσουν, θα έρθουν και θα κάτσουν". Πολύ πετυχημένα μάλιστα, αφού ο Oliver με αυτή του την κίτρινη πρόταση κέρδισε βραβείο design από το HFBK (Ίδρυμα Leinerman για την εκπαίδευση και τις τέχνες).
Τώρα θα μου πείτε αφ' ενός το ότι κέρδισε βραβείο δεν σημαίνει τίποτα και αφ' ετέρου: είναι βολικά αυτά; 
Δεν ξέρω.
Πάντως η αλήθεια είναι πως οι χρήστες στις φωτογραφίες μοιάζουν να το απολαμβάνουν. Βέβαια και οι τετραγωνισμένοι πρωταγωνιστές των τελεμάρκετινγκ πάντα χαμογελούν και απολαμβάνουν, είτε τα ηλεκτρόδια που κάνουν ηλεκτροσόκ στους κοιλιακούς ή τους πτυσσόμενους φουσκωτούς καναπέδες και δεν μπορώ να φανταστώ πως είναι δυνατόν να το διασκεδάζουν τόσο πολύ, όπως και εδώ δεν μου μοιάζουν και ιδιαίτερα απολαυστικά. Παρ' όλα αυτά θα του δώσω εν μέρει το benefit of a doubt, μιας και δεν το έχω δοκιμάσει.
Πάντως σίγουρα παίρνει πόντους το concept καθώς η ιδέα της επανάχρησης αστικών χώρων είναι κάτι που έχει πολύ δύναμη και αξία σε μια κοινωνία που συνεχώς αλλάζει και που ό,τι ξεπερνιέται καθίσταται άχρηστο και αργά ή γρήγορα αστικό σκουπίδι.






































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου