Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Φοβερά και παράξενα!

Εκεί που τρως σκατά όλη μέρα, σαπίζεις σε μια δουλειά που δεν σου αρέσει και νιώθεις ντροπή μόνο και μόνο που σκέφτεσαι πως δεν σου αρέσει γιατί ακούς παντού στα ραδιόφωνα, στις παρέες σου, πόση ανεργία υπάρχει και σκέφτεσαι "τι μπάσταρδος είμαι να παραπονιέμαι κιόλας;" Εκείνη ακριβώς τι στιγμή, λίγο αφού έχεις ακούσει τα αποτελέσματα των εκλογικών διαδικασιών του ΠΑΣΟΚ -σκατά στα μούτρα τους- και έχεις ξεράσει ήδη δύο φορές κοιτώντας τη φάτσα του "Μπένι" στην οθόνη, τότε σου έρχεται και μπαίνεις λίγο στο κύριο Καρπούζη να δεις αυτές τις φωτογραφίες, για να θυμηθείς πως κάπου εκεί έξω, μακριά, στον τεράστιο και φανταστικό κόσμο που ζούμε, γίνονται πολλά αλλόκοτα πράγματα:

1. Το αεροδρόμιο στις Μαλβίδες είναι κατασκευασμένο σε ένα τεχνητό νησί, στη μέση του Ινδικού ωκεανού. Ακούγεται πως σύντομα το αεροδρόμιο θα συνεργαστεί με την Disney και θα ετοιμάσουν το πρώτο αεροδρόμιο-νεροτσουλήθρες.



2. Τα σύνορα μεταξύ Βέλγιου και Ολλανδίας περνούν από αυτό το παραμεθόριο καφέ. Όσοι δουλεύουν εδώ λογικά θα παίρνουν και ΕΤΑΠ ενώ όσοι κάθονται έξω είναι αναγκασμένοι να προπληρώνουν τον καφέ τους.




3. Στη Βραζιλία, οι "φαβέλες" όπως ονομάζονται οι περιφραγμένες φτωχογειτονιές, πολλές φορές εφάπτονται με τους... ας τους πούμε οικονομικά κολοσσιαίους. Εδώ μια τεράστια σύγχρονη πολυκατοικία (ελπίζω να είναι πολυκατοικία και να μην είναι η βίλλα κανενός), έχει θέα μια ολόκληρη φαβέλα του Ρίο. Κακώς σαν έδειξα αυτή τη φωτογραφία, το μυαλό σας θα επιστρέψει στο Βενιζέλο τώρα.





4. Στην Αμερική, τη χώρα του παραλόγου, υπάρχει μια πόλη το Buford, η οποία λέγεται πως έχει έναν (1) κάτοικο. Ο οποίος, αναγκαστικά εκτελεί χρέη καθαρίστριας και δημάρχου ταυτόχρονα. Τι να πει κανείς;



5. Θα κλείσω με την προσωπικά αγαπημένη μου, την είχα χρησιμοποιήσει και σε μια παρουσίαση στο μεταπτυχιακό μου, την ονομάζω "το κοριτσάκι αιωρείτο" και είναι από μια πολυκατοικία στο Σικάγο. Φοβερή φωτογραφία και είναι ακριβώς αυτό το συναίσθημα που θέλω να έχω τώρα, αφού είμαστε μια χώρα που αιωρείται πάνω από το χάος και τα σκατά. Καλημέρα σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου