Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

3D printer - Πλέον οικιακά printers

Έχω καιρό να γράψω, το ξέρω ένας από τους λόγους είναι αυτό. Το πρώτο μου 3D printer.



Στην Βαρκελώνη είχα την ευκαιρία να δουλέψω με διαφορετικά 3D printers όπως ένα της Z-Corp με σκόνη αλλά και το infamous Rep-Rap και ένα από τα ξαδερφάκια του, το MakerBot.
Το Ultimaker το οποίο και εμφανίζεται στην οθόνη πάνω, είναι το πρώτο δικό μου 3D printer το συναρμολόγησα μόνος μου από πολλά μικρά εξαρτήματα, βίδες, παξιμάδια και ηλεκτρονικά που μου έστειλε η εταιρία. 

Αύριο θα είναι η πρώτη μέρα που θα το λειτουργήσω. Αν κινείται στις ίδιες γραμμές με το MakerBot -που λογικά θα κινείται- θα υπάρχουν αρκετά προβλήματα μέχρι να μπορέσει να εκτυπώσει κάτι και διάφορα (ελπίζω λιγότερα) προβλήματα στην πορεία.

Παρ' όλα αυτά η ιδέα αυτή με συναρπάζει: πως με τα χρήματα που απαιτεί ένα σχετικά καλό λαπτοπ (1200 Ε) μπορώ να έχω σπίτι μου ένα δικό μου μηχάνημα παραγωγής, απ' το οποίο μπορώ να παράγω εμπορεύματα, όχι μοντέλα ούτε καλούπια, αλλά τα ίδια τα αντικείμενα.

Περνάω ώρες να σχεδιάζω τρισδιάστατα αντικείμενα στον υπολογιστή μου και πλέον μου δίνεται η δυνατότητα μερικά από αυτά να τα φέρω στη ζωή. Περισσότερα πάνω στο θέμα σύντομα! !

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από την συναρμολόγηση:










3 σχόλια:

  1. Respect Mike!!!
    ελπίζω να ξεπεράσεις γρήγορα τα αναμενόμενα προβλήματα λειτουργίας, και να αρχίσεις την παραγωγή! ξέρεις ότι ζηλεύουμε... :-)
    keep us updated!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ααα... και μια ερώτηση, may I ?
    τι διαστάσεις εκτύπωσης έχεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. :)

    Οι διαστάσεις είναι περίπου 22χ22χ25cm!

    ΑπάντησηΔιαγραφή