Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

StereoMOOD - the online radio that amazes you


Η αλήθεια είναι πως έχω δει και δοκιμάσει πολλά online radios ή προγράμματα όπως το spotify, αλλά μετά το last.fm που έγινε κι αυτό εμπορικό και επί πληρωμής, δεν είχα βρει κανένα που να με κάνει να νιώσω άνετα. Ιδίως τα radios που όπως έλεγαν μπορούν να μαντέψουν τα τραγούδια που θέλεις να ακούσεις ανάλογα με την διάθεσή σου, συνήθως αποτύγχαναν οικτρά με αποτέλεσμα να σε νευριάζουν και να καταστρέφουν ή επιδεινώνουν την διάθεσή σου. Πολλά άλλα έβαζαν κάποια ωραία τραγούδια που και που, μα ποτέ από γνωστούς καλλιτέχνες, με αποτέλεσμα να κινείσαι σε μια σφαίρα μουσικών που δεν τους ήξερες και που μπορεί να είχαν ένα ωραίο τραγούδι αλλά ως εκεί, ενώ για να καταφέρεις να τα ακούσεις έπρεπε να ανεχτείς και ένα σωρό σαβούρα.


Όλα αυτά μέχρι τώρα. Μέχρι το StereoMOOD. Αυτό το καταπληκτικό site, είναι κατ' αρχάς τόσο κομψά σχεδιασμένο και λιτό. Μπαίνει κατ' ευθείαν στο ψητό. Με το που μπαίνεις , δεν χρειάζεται να κατεβάσεις κανένα πρόγραμμα, να κάνεις login ή register, σου εμφανίζονται ένα σωρό moods και activities. Όπως sad, happy, sexy, lonely, working, just woke up, raining, happy, melancholic κτλ κτλ. Μπορείς να διαλέξεις κάποια από αυτά, και αμέσως αρχίζει να παίζει μια playlist με άπειρα τραγούδια τα οποία κατά ένα μαγικό τρόπο πραγματικά ταιριάζουν (στο μεγαλύτερο ποσοστό τους) με αυτό που διάλεξες. Πάνω από όλα είναι όμορφα τραγούδια άπο γνωστούς και μη καλλιτέχνες. Τραγούδια που θα μπορούσες να ξέρεις, αλλά δεν ήξερες.

Πάντα ήθελα μια καλή playlist για όταν βρέχει πχ, και άπειρες φορές έψαχνα στο youtube τη λέξη rain για να ακούσω κάτι την ώρα που έξω έβρεχε. Δοκίμαζα άλλα radios αλλά δεν είχαν ιδέα τι έπαιζαν, μέχρι και το sunshine reaggae είχα ακούσει σε rain playlist. Μα στο stereoMOOD αλήθεια νιώθεις την βροχή έξω να πέφτει. Νιώθεις τη χαρά ή τη λύπη. Ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι πως εκτός από την διάθεση μπορείς να διαλέξεις και δραστηριότητα αυξάνοντας έτσι την πολυπλοκότητα των playlists σου. Οι προσωπικές μου αγαπημένες είναι το road trip, piano, working, instrumental, sexy και sunday morning.



Οι πιο πρωτότυπες είναι οι lost in Jamaica, dinner with friends, spring cleaning , well-read και sunday morning.

Αν είστε σαν και εμένα, αν όταν ξυπνάτε το πρωί της Κυριακής, ξέρετε πως θέλετε να ακούσετε μια συγκεκριμένου είδους μουσική, ή όταν βρέχει αναζητάτε κάτι που θα ταιριάζει ή όταν διαβάζετε ή γράφετε ή κάνετε εργασίες θέλετε κάτι που να παίζει στο φόντο, χωρίς να σας σπάει τα νεύρα τότε πρέπει να δείτε και να εξερευνήσετε το StereoMOOD.

Αλλά τα καλούδια του δεν τελειώνουν εδώ. Δεν είναι αμιγές ραδιόφωνο. Μπορείς να ψάξεις στο search όποιον καλλιτέχνη ή όποιο κομμάτι θες και θα στο εμφανίσει. Θα μπορέσεις να το ακούσεις, θα μπορέσεις επίσης να ακούσεις και τις playlists στις οποίες υπάρχει. Αλλά και το πιο σημαντικό απ ' όλα μπορείς κάνοντας register και login να έχεις τα δικά σου τραγούδια στα favorites και να φτιάξεις δικές σου playlists απλά πατώντας ένα κουμπί δίπλα στο τραγούδι που ακούς. Να σημειώσω εδώ πως δεν θα σε σπαμάρει ποτέ κανένας στο email σου, επίσης βασικό. Αυτή η απλότητα χωρίς πολλά παράθυρα, επιλογές, κλικ εδώ κλικ εκεί είναι που με έχει συναρπάσει. Είναι τόσο απλό και παράλληλα ακριβώς αυτό που θες.

Σας αφήνω με ένα από τα αγαπημένα μου, μια νέα εκτέλεση του προσωπικού μου αγαπημένου Bob Dylan απ' την Charlotte Gainsbourg και τους Calexico που ανακάλυψα γράφοντας αυτό το άρθρο. Είναι στην sexy playlist.






Και ένα δεύτερο αγαπημένο που δεν θα μπορούσα να αντισταθώ. Ένα απ' τα πρώτα τραγούδια που αποθήκευσα στην playlist μου. Ιδανικό για γραφή ή ανάγνωση.



2 σχόλια:

  1. α. Ναι, είναι ωραίο web radio.
    β. Μ' αρέσει τόσο πολύ ο Aubry. Το αστείο είναι ότι αναζήτησα πρώτη φορά τα τραγούδια του όταν στις προ-προηγούμενες εθνικές εκλογές, είχε χρησιμοποιήσει κομμάτια του το πασόκ για τα σποτάκια του. Τελικά σε κάτι χρησίμεψε ο σοσιαλισμός.
    γ. Είσαι πολύ σωστός με τα tags σου : )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ώστε το πασόκ ε; Σποτάκια ε; Θα μπορούσα τώρα να ξενερώσω με τον παραλληλισμό αλλά όχι, είναι πολύ δυνατός ο Aubry για να το πάθουμε αυτό :). Για να δεις τα υπολόιπα που χρησίμεψε ο σοσιαλισμός πρέπει να δεις το βίντεο που πόσταρα στο facebook για την Σουιδία.
    Tags 4 ever. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή