Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Τα καλύτερα κινηματογραφικά κλισε (αφίσες)

Ξέρω πως είναι δύσκολο να φτιάξεις μια αφίσα για μια ταινία, είμαι σίγουρος πως όλοι αυτοί οι εξαίρετοι  γραφίστες του Χόλιγουντ σπάνε καθημερινά τα κεφάλια τους για να βρουν νέους τρόπους να προμοτάρουν την ταινία μέσω της αφίσας. Παρ' όλα αυτά, τα κλισέ δεν λείπουν και τώρα θα σας παρουσιάσω μια μικρή συλλογή, το top10 των κινηματογραφικών κλισέ σε αφίσες. Έτοιμοι; Φώτα, κάμερες, πάμε!

Κινηματογραφικά κλισέ #1
Μεγάλα κεφάλια στον ουρανό με μικροσκοπικούς ανθρώπους σε παραλία.







Κινηματογραφικά κλισέ #2
Με πλάτη (συχνά κρατώντας όπλο)



Κινηματογραφικά κλισέ #3
Τεράστια γράμματα σε πρόσωπα



Κινηματογραφικά κλισέ #4
Πλάτη με πλάτη 



Κινηματογραφικά κλισέ #5
Στο κρεβάτι (συχνά γυμνοί με σεντόνια)



Κινηματογραφικά κλισέ #6
Ανάμεσα απ' τα πόδια (το προσωπικό αγαπημένο μου)



Κινηματογραφικά κλισέ #7
Τεράστιο μάτι (με πολύ photoshop)



Κινηματογραφικά κλισέ #8
Απέραντο γαλάζιο (no pun intended)



Κινηματογραφικά κλισέ #9
Τρέχοντας να σωθούν (σε προοπτικό)



Κινηματογραφικά κλισέ #10
Αγαπημένο, κόκκινο φόρεμα (τα έχει σαρώσει όλα)



3 σχόλια:

  1. Ελπίζω τα κολάζ να τα βρήκες έτοιμα, γιατί αν υποψιαστώ ότι το έκανες μόνος σου...:)

    Καλώς σας βρίσκω επί τη ευκαιρία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. mpravo kurie karpouzh,polu kalh douleia k panw apo ola au8entikh-h eikona pou dhmosieuthke prin kana mhna sto 9gag ( http://9gag.com/gag/2461956 )na fantastw htan dikh sas douleia,e? eleos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Filoteo καλώς σε βρήκα και εσένα! Εννοείται πως τα βρήκα έτοιμα, ό,τι έχω φτιάξει εγώ το τονίζω με μεγάλα γράμματα χαχαχ!

    Joanna μου φαίνεται πως το σχόλιό σου είναι ειρωνικό (αν δεν είναι έτσι συγχώρεσε με) και δεν καταλαβαίνω γιατί. Δεν έγραψα κάπου ότι τα έχω φτιάξει εγώ, και το 9gag από αλλού τα πήρε γιατί αυτές οι αφίσες κυκλοφόρησαν σε πάρα πολλά blogs. Το 90% του υλικού που βλέπεις σε όλα δίκτυα ενημέρωσης στο ίντερνετ είναι αναμασημένη δουλειά. Δεν το θεωρώ κακό να ανεβάζω πράγματα που βρίσκω στο ίντερνετ και όταν είμαι 100% σίγουρος του ποιος το έχει φτιάξει, το αναφέρω κιόλας, όπως θα διαπιστώσεις εύκολα αν κοιτάξεις παλιότερα ποστ μου. Ελπίζω πάντως το σχόλιό σου να μην ήταν ειρωνικό και να έχω καταλάβει λάθος. Σε αυτή τη περίπτωση να σου ζητήσω συγνώμη και να σου αναφέρω πως τις αφίσες δεν τι έχω φτιάξει εγώ, ούτε στο 9gag ούτε εδώ. Απλά τις βρήκα πολύ πετυχημένες και τις ανέβασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή