Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Sherlock



Καλή χρονιά σε όλους. Και πως να μην είναι, όταν ξεκινάει με τη δεύτερη σεζόν του "Sherlock" και τελειώνει με το "The Hobbit". Βασικά παίζει να τελειώνει με την καταστροφή του κόσμου, αν οι Μάγιας έχουν δίκιο, αλλά ευτυχώς θα έχουμε δει όλη τη σεζόν του Sherlock, και το πρώτο μέρος του Hobbit, οπότε θα πεθάνουμε χαρούμενοι.
Το Sherlock είναι η σύγχρονη εκδοχή της περσόνας του Sherlock Holmes που μοιάζει να έχει επανέλθει στη μόδα μετά τις δύο ταινίες του Robert Downey Jr. Αν και η πρώτη ταινία ήταν καλή (η δεύτερη δεν θα έπρεπε να απασχολήσει τα 8 ευρώ σας για το σινεμά, εκτός κι αν σας περισσεύουν) παρ' όλα αυτά εξακολουθώ να πιστεύω πως τα επεισόδια του Sherlock που προβάλλονται live από το BBC στην Αγγλία είναι σαφώς ανώτερα.
Αινιγματικός περισσότερο από ποτέ, ο ψηλόλιγνος Sherlock με τα απίστευτα μάτια και την αλλόκοτη εμφάνιση, τυπικός Άγγλος με ομπρέλα και καπέλο, πρωταγωνιστεί σε ρεσιτάλ εγωκεντρικής ερμηνείας, εριστικός όσο απαιτείται και λίγο ακόμη, θα σας αιχμαλωτίσει απ' το πρώτο δευτερόλεπτο της εμφάνισής του και θα συνεχίσει να σας προσβάλει σε κάθε φόνο που διαλευκάνει.
Η πρώτη σεζόν αποτελείται από τρία επεισόδια, μιας ώρας και τριάντα λεπτών το κάθε ένα -ναι σχεδόν όσο μια ταινία- και μόλις την πρώτη Ιανουαρίου εφέτο άρχισε να προβάλλεται και η δεύτερη σεζόν την οποία προσπαθώ να βρω με απόλυτα νόμιμους τρόπους αυτή τη στιγμή.
Ειρωνικά ο Dr. Watson και ο Hobbit παίζονται απ' το ίδιο άτομο, τον Martin -Love Actually- Freeman ενώ ο Benedict -never saw him before- Cumberbatch παίζει αντίστοιχα τον Sherlock και τη φωνή του Smaug στο Hobbit. How bout dat?





Καλή διασκέδαση

4 σχόλια:

  1. Καλή χρονιά, με χαμόγελο!
    Μας λείψατε!

    Στο μυαλό μου έχω τον mr. Holmes όπως είχε παρουσιαστεί εξ αρχής και γι΄αυτό αρνούμαι πεισματικά να δω τις ταινίες.
    Τώρα με το trailer που ανάρτησες...χμ...μοιάζει ενδιαφέρουσα προσωπικότητα ο νεαρός Sherlock..
    Για να δω αν θα βρω τις ταινιούλες της 1ης σαιζόν..(με όποιον τρόπο μπορέσω-χιχι!)..

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή χρονιά και σε σένα και σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
    Θα σου πρότεινα να δεις τη σειρά οπωσδήποτε ο νεαρός Σέρλοκ είναι ίσως καλύτερος απ' ότι τον είχες στο μυαλό σου, πιστεύω θα τον δεις και θα πεις "Ναι, ναι έτσι το είχα φανταστεί, αυτό εννοούσα κατά βάθος!"

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή