Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Ιωάννα Μπουραζοπούλου - Η ενοχή της αθωότητας



Το νέο βιβλίο της Ιωάννας Μπουραζοπούλου με τίτλο "Η ενοχή της αθωότητας" θα κυκλοφορήσει σε μορφή EPUB ηλεκτρονικά από τις εκδόσεις Καστανιώτη σε μια πρωτοποριακή -για τα εμπορικά δεδομένα της χώρας μας- πριμοδότηση, όπου ο κάθε αναγνώστης-αγοράστης θα ορίζει μόνος του την τιμή του βιβλίου. Αυτή η προσφορά θα ισχύει μέχρι να κυκλοφορήσει έντυπο το βιβλίο στα βιβλιοπωλεία, όπου και θα οριστεί μια σταθερή τιμή. Και πάλι τότε όμως το βιβλίο θα αγοράζεται με απλό υδατογράφημα και όχι με DRM κλείδωμα, όπως κάνουν οι περισσότεροι μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι με τα e-books τους. Όσοι από εσάς είσασταν την περασμένη Δευτέρα στο Φλοράλ θα γνωρίζετε για την μεγάλη συζήτηση που έχει ξεκινήσει περί του κλειδώματος των e-books με το σύστημα DRM της Adobe ή όχι. Ο Κύριος Καρπούζης είναι κατά του κλειδώματος και στηρίζει απόλυτα αυτή τη προσπάθεια του Αργύρη Καστανιώτη και των εκδόσεων του και ελπίζει κι άλλοι μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και να μην πέσουν θύμα της λογοτεχνικής τρόικας του κλειδώματος.

Οι εκδόσεις Καστανιώτη έχουν ξανακάνει παρόμοια κίνηση με τα ηλεκτρονικά τους βιβλία, στο τελευταίο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη : Η έβδομη αίσθηση, τρόικα μοίρα.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο ανάλογο άρθρο του ηλεκτρονικού αναγνώστη καθώς και στην ανάρτηση των Βορειοδυτικών εκδόσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου