Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Σήμερα

Σήμερα έχει παζάρι γύφτων κάτω από το σπίτι μου.
Σήμερα ο ήλιος λάμπει στην Αθήνα.

Σήμερα βρέχει στην Ρόδο και στην Κυπαρισσία.

Σήμερα συνεχίζονται οι μάχες των κατοίκων της Κερατέας για τις χωματερές. Ο δήμος επιμένει σαν ένα αργοπορημένο πρωταπριλιάτικο αστείο. Σάλια και θυμός στο κέντρο της Αθήνας για τα πάντα και τους πάντες. Την κρίση, την απαγόρευση του καπνίσματος, τα μειωμένα ωράρια και τα έργα στον ηλεκτρικό. Την αύξηση του εισητηρίου. Την αύξησηση των διοδίων και την αύξηση του Φι Πι Α. Το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, την ΕΕ, τις ΗΠΑ, την ΕΟΚ και όλα τα υπόλοιπα αιμοβόρα αρτικόλεξα. Τα χρώματα στους δρόμους έχουν ξεθωριάσει απ' το καυσαέριο. Άλλοι μιλούν για πτώχευση, άλλοι μεταφέρουν τα λεφτά τους στην Ελβετία κι άλλοι ξεκινούν εκτροφεία σαλιγγαριών πιστεύοντας πως αυτό θα ήταν μια καλή λύση. Μπορεί και να είναι, αλλά τι να μας πει, όταν λίγο πιο νότια ανθρώποι πεθαίνουν απ' τον διχασμό ενός αποτρελαμένου μνημείου  της Ανατολής και τον μενόμενο θυμό μιας Δύσης που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της ή μάλλον στο μπλοκ επιταγών της. Εδώ οι άνθρωποι διαδηλώνουν και τα ΜΑΤ τους πετάνε δακρυγόνα. Εκεί οι άνθρωποι διαδηλώνουν και τους πετάνε βόμβες. Carpet Bombing. Μια πολεμική τακτική για βομβαρδισμό πόλεων, "Βομβαρδισμός τρομοκρατίας".

Άρα τι παραπονιέστε και εσείς; Θα πει κάποιος Λίβυος: Εμάς εδώ μας έχουν διώξει απ' τα σπίτια μας και δεν ξέρουμε με ποιανού το μέρος να είμαστε; Με του τρελού που μας κυβερνάει αυταρχικά και αυτοκαταστροφικά ή με τους υπερατλαντικούς θείους που ήρθαν για επίσκεψη και μας έφεραν και δώρα τύπου Τόμαχοκ;

Βέβαια θα πει και ο Ιάπωνας, "τι να πούμε και εμείς που μας χτύπησαν όλα τα κακά του κόσμου; Σεισμός, τσουνάμι, πυρηνικά σε λίγο θα έρθει και μια πανώλη και θα γίνουμε η νέα Γομόρρα." Χιλιάδες άνθρωποι αγνοούμενοι. Χιλιάδες άνθρωποι ξεσπιτωμένοι. Άλλοι νεκροί, άλλοι ζουν με τον τρόμο μιας πυρηνικής καταστροφής. Πόλεις ολόκληρες σβήστηκαν απ' το χάρτη. Και οι χάρτες ανανεώνονται τόσο άμεσα πλέον που κάποιοι θα αναρωτιούνται αν πραγματικά ποτέ υπήρξαν.

Μα αναγωγές μπορείς να κάνεις επ' άπειρον και δεν ξέρω τι νόημα θα είχε κάτι τέτοιο. Όλα τα προβλήματα μας θα μοιάζουν μικρά μπροστά σε κάτι μεγαλύτερο και ακολουθώντας αυτή την επικίνδυνη νοοτροπία θα φτάναμε στο συμπέρασμα ότι: τι να μας πούνε και οι Ιάπωνες και οι Λίβυοι και όλοι, εδώ οι δακτύλιοι του κρόνου άρχισαν να κυμματίζουν λόγω κοσμικών συγκρούσεων. Far out.

Η συμβουλή είναι μια: Συμμαζέψτε το σπίτι σας. Και βγείτε λίγο έξω σήμερα, έχει ήλιο και είναι Κυριακή. Εγώ σας αφήνω με το αγαπημένο μου Κυριακάτικο τραγούδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου