Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

The meet market


Το meet market, είναι -σύμφωνα με τους οργανωτές του, μια μη κερδοσκοπική κολεκτίβα δημιουργών. Μια κοινότητα με χειροτέχνες, σχεδιαστές, αλλόκοτους συλλέκτες και ομάδες καλλιτεχνικών δράσεων. Οργανώνεται στην Αθήνα, μια φορά, το πρώτο Σαββατοκύριακο κάθε μήνα, ένα διήμερο event σε διάφορες τοποθεσίες στην Αθήνα. Πότε στο Bios, πότε στο SIXDOGS ή στην Τεχνόπολή, το meet market μαζεύει κόσμο που θέλει να δει και να στηρίξει τους νέους ανεξάρτητους καλλιτέχνες αυτής της χώρας. Στο πρώτυπο των Ισπανικών αγορών, ο χώρος γεμίζει με στάντς και τραπεζάκια που φιλοξενούν χιλιάδες πολύχρωμα ρούχα, κοσμήματα, πορτοφόλια, κεριά, πιάτα, κεραμικά, φαγητά, παπούτσια, αφίσες, πίνακες ή ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Οι τιμές είναι συνήθως πολύ λογικές και το όλο σκηνικό ντύνει μουσική από -γνωστούς και μη- Djs ποτά και πολύ καλή ατμόσφαιρα. Όσες φορές πήγα δεν το μετάνιωσα. Ακόμα και να μην αγοράσεις τίποτα αξίζει να πας, να δεις, να ενισχύσεις ακόμα και με την παρουσία σου.



Σύμφωνα με το μανιφέστο του meet market "Είμαστε εδώ για να:

1. Δημιουργήσουμε μία μηνιαία σύγχρονη 'αγορά' στην Αθήνα.

2. Γιορτάσουμε και να προβάλλουμε την τοπική δημιουργικότητα.

3. Να καθιερώσουμε μία απευθείας σύνδεση μεταξύ των δημιουργών και του καταναλωτή.

4. Βοηθήσουμε να αναπτυχθεί μία δυνατή πολιτιστική έκφραση στην Αθήνα.

5. Προσκαλέσουμε όλον τον κόσμο να μας συνοδεύσει σε ένα ποικίλα ενδιαφέρον οπτικοακουστικό περιβάλλον.

6. Ενισχύσουμε μια διαδραστική πλατφόρμα για ποικίλες δημιουργικές εκφράσεις.

7. Να αναδείξουμε διάφορους πολιτισμικούς χώρους και τοποθεσίες στην Αθήνα άλλα και πανελλαδικά.

8. Υποστηρίξουμε τους ανεξάρτητους δημιουργούς, μικρούς επαγγελματίες, και να ενισχύσουμε την τοπική οικονομία."

Για μένα είναι μια πραγματικά αξιέπαινη προσπάθεια, εμπνευσμένη και θα πρέπει να βοηθηθεί, να εξαπλωθεί και να αναπτυχθεί σε κάτι ακόμη πιο δυνατό. Μια δυνατότητα για όλους τους καλλιτέχνες να δείξουν και να εμπορευθούν τις δημιουργίες τους, χωρίς τα νταβατζιλίκια των καλλιτεχνικών χώρων και των γκαλερί. Ο Κύριος Καρπούζης στηρίζει τους ανεξάρτητους καλλιτέχνες και θα είναι εκεί αυτή τη Κυριακή με ένα ποτήρι κρασί και άδειο πορτοφόλι. Περισσότερες πληροφορίες αλλά και για να δηλώσετε συμμετοχή αν σας ενδιαφέρει να πάρετε μέρος με την πραμάτεια σας, εδώ

5 σχόλια:

  1. Αυτές οι προσπάθειες χρειάζεται να υποστηρίζονται με οποιονδήποτε τρόπο, γιατί τέτοιου είδους καλλιτεχνικές συναντήσεις διευρύνουν το νου όλων!
    Ζηλεύω που δεν βρίσκομαι στην Αθήνα όταν συμβαίνουν αυτά!
    Ευτυχώς έχουμε και στη Θεσσαλονίκη κάτι αντίστοιχο, το a href="http://pillbox.gr/">PillBOX!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάθαμε και κάτι για σένα, δεσποινίς Θεσσαλονικιά! χεχεχε! Ναι αυτές οι προσπάθειες πραγματικά αξίζουν να προωθούνται, εγώ όταν άκουσα πρώτη φορά για το meet market πραγματικά ενθουσιάστηκα και όταν πήγα έπαθα πλάκα με το πόση ωραία ατμόσφαιρα έχει και κλίμα και πράματα και μουσική! Είναι τέλεια πρωτοβουλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι, μάθατε-χιχι!
    Ε, κάποια στιγμή θα ΄ρθω κι εκεί να πάρω μια γεύση απ΄την εκδήλωση που παινεύετε τόόόσο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή